CIMAR(R)ON!

        M-am trezit cu un cuvânt repetat obsesiv în creier! Cimaron! Cimaron! Or fi amintiri din viitorul anterior sau aiurelile din febra pârdalnicei gripe?!
        Eu îs CIMARON, care toarnă-n gropi beton, care astupă cu o guriţă orice gropiţă, un fel de bade Anton, dar mai fin, mai cizelat, mai cilivizat, mai citit şi mai îndrăgostit, Cimaroane, Cimaroane, bă Antoane ...nu te tot zgâiii la fluturii de pe rochiţă, la năstureii, la cerceii ei...
        Personajul pe care îl aveam astă-noapte în cap şi am crezut că eu l-am inventat ...a existat! Cimarron este un film american din 1931 regizat de Wesley Ruggles. În rolurile principale joacă actorii Richard Dix, Irene Dunne, Estelle Taylor şi Roscoe Ates. A fost primul film western care a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film (următorul film western care a reuşit o asemenea performanţă fiind "Cel care dansează cu lupii").
        Cimarron este, se pare şi numele spaniol al caprei sălbatice, (muflonului?) ...al unei rase de câini, al unor articole de îmbrăcăminte – asta după spusele tătucului Goagăl! Decât Cimaron mai bine Rupicapra rupi-capra!?! Cimaroane, Cimaroane, măi, Antoane ...cam multe idei şi toane!


   Cimarron espagnol

© yves hoza 16.10.2021