Budinca Ioanei

        Budincă de gris cu mere caramelizate. Amintiri cu ţucăr sucit şi vise pofticioase dintr-a copilăriei noapte. Se pun 1 litru lapte printre sâni cu mii de ofuri şî şoapte,200 grame gris dintr-un vis, 4 ouă întregi de la doi cocoşei pătălăi,două pliculeţe de zahăr vanilat la guriţa de agat, două lingouri cu argint de unt şî 100 drame de zucăr. Se pune lăptic la fiertuc cu dulcele din visşi vanilica cea parfumoasă, iar când fierbe se pune grisul în ploaie până se îngroaşă. Când prea tare se îngroaşă (gluma?) se sparg ouţele pe rând, se adaugă untul argintiu tăiat bucăţele şi se învârteşte până se topeşte. Se ia de pe focul amorului până inima nu se răceşte. Într-un lăboşel de două litre se pun 200 g. răbunţe de zahăr şi se caramelizează. Se lasă fără pieliţă un kilo-juma de mere, fiştecare măruţ se feliază &#icirc;n câte bucăţele ne taie capul iar, când şugaru este caramelizat se pun merişoarele curăţate şi tăiate. Se lasă câteva minute la iubiredupă care se toarnă ninsoarea de gris peste ele şi se punela cuptor, până se face o coajă caramelizată! Se scoate pe un podiş, cratiţa și se răs-tor- toarnă cu merele îndulcite. deasupra. Că aşa cum m-ai îndulcit tu nimeni n-a făcut-o! Budincooo! Bonap! POFTĂ BUNĂ!!!


   Budinca lui Ilie

© yves hoza 5 Martie 2021