Vederi cu verde drag de la Ocna Şugatag

        Am evadat din cămăruţă spre o altă căsuţă.
        Lumină albastră, seri de poezie târzie, luna, iar ne scrie...
        Expo - Flora pentru un EVENIMENT dulce: "Trăistuţa cu flori de leac". Activităţi, Materiale, Expo-Flora, Prezentări cu plante medicinale, ceaiuri răcoritoare, Bibliotecă mirositoare, Trăistuţe înflorate cu buchete de trandafiri, o să ai de/despre ce să te miri! Expo cu Vânzare de siropuri din plante dulci şi aromate. Ierbar, cărţi, ceaiuri, artizanat local, invitaţii, banchete florale !!!???
        Semafoare verzi prin Pădurea Crăiasa, pădurea maiestuoasă de stejari seculari - "Îmbrăţişează-mă, ca să ajungi la vârsta mea - 400 de ani" - cred că la ora actuală îi mai putem adăuga încă vreo 22 de inele!
        Prietenii la toartă de bere şi carafă de vin: Adi, Mery, Paul, Maria, Anca, Ioana şi Răzvan - camarazi de şeptică, campionat ad-hoc de şah, dar şi alţi prieteni din senin: rândunele, lăstunei, grauri, mierle, cocoşari, cânepari, vrăbiuţe de camp, pitulici, silvii, familii croncănitoare de ciori grive, un trib gâlcevitor de stăncuţe, ori pe baltă: raţe, găinuşe de baltă, libelule sidefii. În ocolul larg şi verde ne întâlnim cu gâştele - Lipa-lipa, căţeluşa Bella, Motănilă cel mătăsos, mânza Yha!
        Multă sare pe nas şi pe umeri, şi pe frunte, doamne ce chef de apă sărată, ce poftă de viaţă, are ori n-are importanţă această steluţă verde de speranţă!? Ce şi despre ce să mai vorbim?! Să mai povestim?! Am făcut două mii de imagini ca să (ne) amintim de acest început de vacanţă, de ăst iunie divin!
        Stai facendo la bella vita!
        Cu drag şi fainoşag de la Ocna Şugatag!


   Căsuţa de lemn pe piatră de la Ocna Şugatag

© yves hoza 15.06.2022