Mărunţişuri şi îmbrăţişări cosmice

         Iar mi-am băgat nasu-n lucruri mărunte! Agrafe de brad din părul Dianei, încremenite-n chihlimbar, diamante de răşină, continente glazurate de brumă, ferigi spornice îmbălsămate-n "culori subtile între rozuri parşive ş'i carmin!", galaxii de tămâie, conuri de hamei uscate de sete, inelele lui Saturn pe-un putregai de perete, merele din tăpsâie glazurate cu miere, paftale cu rubine pentru mantia şi cărţile academicianului Ylie, lupul turbat sticlindu-şi colţii de agat dintre litere scrâşnite, şira spinării plină de sânge din trunchiul arinului retezat, cum toate se îmbină, se unesc armonic, se îmbrăţişează, nu se sfădesc pentru nimic, se cuprind COSMIC!

         Dex:

PAFTÁ, paftale, s. f. 1. încheietoare ornamentală la haine sau la cingători, lucrată de obicei din metal (şi împodobită cu pietre preţioase). Cingătoare alcătuită din plăci de metal legate între ele cu lănţişoare sau fixate între ele cu ţinte. Dispozitiv (metalic) de închidere a unui obiect (carte, cutie etc.). 2. Piesă din tablă de oţel folosită pentru fixarea cablurilor pe zidurile clădirilor. Din tc. pafta.

AGÁT, agate, s. n. 1. Varietate cristalină de silice, cu benzi divers colorate, folosită ca piatră semipreţioasă. 2. (în forma agată) Literă cu corpul de 5,16 puncte tipografice. (Var.: agátă s. f.) Din fr. agate.


   Lupul de chihlimbar

© yves hoza 29 Noiembrie 2014

» anotimpurile nordului       » splendori miniaturale       © yves & attila