Înţelepciuni lângă dulceaţa lingurii de sâlvoiţă

& Umblă, intră viespile la siropul de vişine şi nu mai ştiu să iasă de după perdeaua de mătasă, aşa şi omul atâtea vrea să facă, să construiască, să ţeasă, uitând că-i făcut doar din piele şî oasă!

& Expediţie la bătrâneţe pe Uliţa Copilăriei mele, pe Valea Caselor în sus spre Muncel ...o pietricică-n gură la fiecare amintire a călătoriei mele ...de parcă asta mi-ar spune ceva despre geologie, despre spirituologie, despre sufletologie, care să-mi mai dumirească o ţâră ...viaţa!?

& Du-te şî te culcă, nu mai umbla prin visele mele ca năucă?!

& Berematica sau bereologia are ca orice ştiinţă şi efecte secundare...

& Suprema aroganţă masculină! Eu pot să te am oricând, Tu nu mă poţi avea niciodată!?

& Zbang sonor...bang!...mi-a pocnit inima ca un avion, când ai trecut pe lângă mine ca maşina-pisica lui Şumahăr ...miaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuu!

& Ahhh, ce sandale?!...tălpile-s singurele mele încălţări zburătoare, zis-a Ares!

& √émi ţin puţinele mele bancnote, nu pot zice că le păstrez, în cărticica mea cu fluturi, probabil de aceea, uite-aşa zboară!?

& Cu Tine alături, sufletul meu şi-a uitat arşiţa din el ...la umbra sânului Tău...

& Drăguţul cu drăguţa nu se poate săruta! Din pricina Zârnei, zâna Zarvei!

& Vârful de ac al infernului a ieşit la suprafaţă ....sfârâială, zăpuşală, ierburile-s ca sticla pisată ...troznesc ca pozderile de cânepă meliţată. & Mai bine cu bani puţini decât slugă la străini!

        Dex:

Sâlvoiţă = chisăliţă, magiun, dulceaţă de prune hand-made!
Bereologia = ştiinţa hameiului şi malţului!
Zârnă = Plantă erbacee veninoasă cu frunze dinţate, cu flori albe dispuse în raceme şi cu fructe în formă de bobiţe negre sau verzi (Solanum nigrum).


   Lingură zâmbitoare

© yves hoza 15 Septembrie 2017