Început de Aprilie

         Pluiazăăă! Strâmb(ă) lemne..., stau pe scăunel la gânduri lângă sobă, înalţ foc pentru aromatizorul cu răşină, pentru pelerină, la ceaiul de nintă şi sulfină, ridic căldură pentru reumă, toc surcele din scândurile şurii, ca să mai am de la flăcări un pic de lumină; dacă mai ţine pe friguri, trag vârteju' pe portiţa lemnăriei şi m-apuc de parii gardurilor, de bătrâna şindrilă.

***


         De ziua lor... nici păsările nu s-au lăsat pre(a)jos!? Trei cadouri! Unu! Un şoim călător (Falco peregrinus) a ridicat de la sol, o explozie de vreo mie de cocoşari şi alte specii de păsăret mărunt, a făcut o roată, ş-apoi s-a îndepărtat cu viteza sunetului. Se va ridica şi va ataca de la înălţime cu viteza glonţului... au mai ramas 999!!! Doi! La ora zece-a-nserării, sunete ciudate, hămăituri seci, nazale şi-nfundate, m-au scos afară din cămară. Chemările se auzeau la joasă înălţime, sigur că n-am văzut nimic, dar după intensitatea "lătrăturilor", cred că era un stol masiv de gâscă de sămănătură (Anser fabalis)! Trei... berze la Anieş semnalate de păsărarii din clasa a patra!

***


         Ateliere de creaţie, de Ziua Păsărilor. Păsări fantastice de pe tărâmuri imaginare, desenate nu numai din culoare, ci şi din cele mai neaşteptate materiale: griş, orez, şerveţele mototolite, hârtie creponată, mâţişori, sâmburi, timbre, pietricele, textile, coji de ouă, coajă subţire de mesteacăn sau pin, frunze presate şi... multă îndemânare! Cine mai are idei de vânzare???


   Toporaş

© yves hoza 1 Aprilie 2013

» anotimpurile nordului       » splendori miniaturale       © yves & attila