Cuvântul Iubire & Despărţire

        Cuvântul IUBIRE

        Cuvântul "iubirie" ar trebui să fie împăratul, deoarece eu cred, că este cel mai frumos cuvânt şi sentiment pe care un om îl poate avea în suflet. Cuvântul "iubire" aduce oamenii împreună şi crează familii. Eu cred că dacă cuvântul iubire ar fi împăratul, toate ar merge foarte bine! Împăratul IUBIRE este bland, duios şi are grijă de toată lumea! Cuvântul iubire ţine oamenii aproape la orice distanţă!

        Maya

        Nb. Interesantă formă de exprimare a cuvântului Iubire în Iubir(i)e prin care Maya descoperă în această vorbă, atât forma de singular, IUBIRE, ca o idee de concept unic şi universal, cât şi forma de plural, IUBIRI, ca o trebuinţă de a cere şi da afecţiune!

        "Despărţire"

        Bună dimineaţa! Răspuns, bunăăă dimiii! Acum calculaţi dumneavoastră (gest spre publicul din sală) de câte ori ne-am salutat în 5 ani! Fără să mai punem la socoteală alte lecţii, poveşti, teme, proiecte şi alte cuvinte. Am fost o familie, am avut o familie cu 18 copii: 9 fete şi 9 băieţi, ca 9 gemeni, fraţi şi surori care împart aceeaşi ...căsuţă mică, tra, la, la! Mi-ar trebui acum 18 glasuri ca să pot mulţumi şi răsplăti tuturor în acelaşi timp, căci în inima mea toţi sunt egali, aşa cum o mamă, sau un bătrân "tată" ca mine nu fac deosebiri între copii lor! Am mâncat toţi din aceeaşi păpică, după sprinteneala degetelor, lungimea braţului şi agerimea minţii fiecăruia!
        Dar vine vremea, soseşte Timpul cu sita lui şi vrea să cearnă: alfabetul, cifrele, fărina ÎNVĂŢĂTURII! Cu puţine tărâţe, sau ...deloc! Doresc din toată inima ca fiecare din noi şi din voi (al doilea gest larg spre lumea din sala căminului cultural), să devină o pită bună şî caldă pentru sine, pentr-un bătrân dascăl ca mine, pentru familia lui, pentru patria sa!

        La Re-vedere, o singură dată, cu răspunsul doamnişoarei Maya! La Re-vedere, o zi bună şi nu uita că suntem, că rămânem ÎMPREUNĂ!

        Yves


   Cuvântul iubire

© yves hoza 15 Iunie 2018