Comentariu culinar la "Salata lui Epicur"

        Se serveşte delicat cu furculiţa mâinii! Acolo e o salată fină din trei feluri de frunzuliţe: ceapă sălbatică, (care are un gust blând de usturoi), păpădie, (codiţe fragede), grâuşor Ficaria (frunze grăsuţe şî flori) peste care-am picurat oloi de măsline şi cinci picături de oţet de mere, fabricat de mine (cu pipeta!!!) ş-am presărat un vârf de linguriţă de sare grunjoasă apoi am lăsat 5 min. la pătruns; fiecare "garnitură" are gust diferit: dulce-acrişor, dulce amărui, astringent de aişor! Întâiaşi dată guşti pe rând din fiecare fel întingând în groştior! Apoi "extermini" fiecare porţioară după bun(ă) plac(cere)! Papilele trec dintr-o stare de uimire în alta aşa încât ...ca să le mai domoleşti entuziasmul salivar(?!) le pocneşti "în moalele limbii" cu trei floricele de toporaş tăvălite în ...ce-a mai rămas! Doar blidul ca spălat şi aburul parfumat şi rafinat al salatei lui Epicur! Poftă uriaşă!

(Nb. Comentariu la articolul "Epicur şi salata de flori" din 21 aprilie 2012)


   Fire de sânzâiene

© yves hoza 21 Aprilie 2017