Caietul lui 01

         Anu cu Alex babanu!

         Măi, babani, voi ştiţi că unii (ca pe vremuri cincinale!?) mai lucrează şi la cumpăna şi după mahmureala dintre ani! Ylie scatiu la texte, Alex cîrtiţoiu la coperte. Tipografia doarme, tipografii-s beţi! Şi strig cu năduf! Beţi, măi bieţi băieţi beţi!

         Neaţăăă geroasă!

         Trezoreria lui Decembrrr: lingouri de argint, flori de cristal, pene din aluminiu uşor topit, porţelanuri reci, bibelouri de fildeş, desene de cretă translucidă, stâlpi de var congelat, broderii, coroniţe de gheaţă; iar din panoplia sa ...cuţite de oţel albestrit, săbii din ger cătrănit, ace de friguri vinete; doar cât am întredeschis cufarul lui de geruri!

         Pluguşoru lui Ylie

         Ahooo, ahooo, de Anu Nou! La Mulţi Ani, pentru toţi prietenii mei, mari, mici, înalţi, pitici, albi ori mexicani, tineret şi bătrânet, vecini şi amici de net, amigos de pe Natura Nord şi FB., fete ori băieţi, ungur, neamţ sau român, turc ori creştin, Sănătate, Inimă mare, An Nou din Gând cu cer senin ş-un pahar de vin! Ahoo, ahoo, vin colindătorii, vin!?

         Peştişorul lui 2015!

         Trei dorinţi, foarte fierbinţi!
1. Sănătate ...prietenilor şi Ţie!
2. Să-mi ţin promisiunile făcute mie!
3. Am tot ce-mi trebuie! Tu, Peştişorule ce vrei de la tata Ylie!

         Gânduri prin ninsoare

         Păi...n-avem nevoie, măcar câteodată, de-un pic de inhalaţie cu abur ...din imaginaţie şi de-o picătura din Vis cât o lacrimă de camfor din Paradis?!
O fi toamnă? Iarnă? Primăvară? Da-n arşiţa sufletului meu, sigur, e Vară!?

         Omul şi Natura

         Ce specie aiurea, ce specimen tembel! Omul venerează un Dumnezeu îndepărtat şi nevăzut dar, devastează Natura care este lângă el. Fără să (vrea) ştie că această Natură pe care o omoară este Domnul invizibil pe care (doar) spune că Îl adoară!


   Ochiul lui Ianus

© yves hoza 30 Ianuarie 2015