BILEŢELE DE AMOR

Unul - Altul
Unul lângă, alături, peste/pe, sub, subt, pe sub, în/pe faţa, în/pe spatele, pe-o/în/la dungă, una peste alta, unul peste altul ...Mână-n mână, la tine, cu mine, cu suflet în suflet, inimă peste inimă, cu mâna pe inimă!
Mângâieri
Oare avut-a cineva atâtea mângâieri şi sărutări în atât de puţin timp şi scurtă vreme?! Mă îndoiesc, hai, din nou, nu te teme!
Hai...
Hai, notează, că altfel uiţi, zice gândul, hai, că în alt-fel memorezi zice rândul!
Raiul provizoriu
Bănuiesc, mai nou, cred, că există şi pe Terra un RAI! Un timp al plăcerilor, nu doar un peisaj! Un rai provizoriu care poate dura minute, zile, o săptămână! Un PARADIS terestru, promisiunea, poate ...a celui celest!
Niciodată...
...n-am iubit cu atâta grijă şi dragoste pe cineva!
Fruits d' amour
Da, Fructele Dragostei mele: mandarine, portocale, rodii, merişoare, perişoare, zmeurele şi TU!
Piept
Mi-a sărit inima din piept când am dat ...pieptul cu/de tine!
Dragă
Mândră, mândruţă, mândruluţă, dragă, drăguţă, dragoste, dulceaţă cerească din rodiile tale, toate-s acum ale mele!
Ţiuuu!
Îmi ţiuie urechile de singurătate! Inima nu-mi mai bate!
Ahhh!...
...cât te-am găsit de greu! Mană cerească a sufletului meu!
Toate...
...cele avute ca nişte zdrenţe de pe mine-atârnă: frumuseţea, tinereţea, puterea, doar/dar Dragostea nu-mi rămâne-n urmă!?
Singur...
...la un altfel de "acasă", o la fel de acasă; îmi pregătesc un mic regal frugal: două ouă moi, o feliuţă transparentă-rozalie de somon, un colţişor de pită neagră de secară, (asta-mi aminteşte de-o puerile ziceri: dacă cinci mănâncă pâine albă de grâu şi unul se cară, câţi rămân?!), un cub de brânzică Gorgonzola ş-un pahar de vin Jidvei - demisec! (Fragment din romanul, era să zic românul - "Mic Dejun Împărătesc"). Pe la amiază...
...vine EA! DESERT! Dragostea vieţii mele deşarte! Îmi aduce-o baklava!
Inventica sau Nauka I Tehnica!
M-a învăţat cineva. Un kontor care să numere bobiţele de zmeur, alunele, merele, nucile, bătăile inimii mele pentru tine, un vitezometru care să mă ajute spre tine să alerg cu un kilometru?!
A prinde...
Inima ta e ca şi cum aş încerca puful de păpădie a-l captura?!
Uitare
Uneori/deseori nu găsim ceva!? Cred că unele lucruri se ascund, intenţionat! Căutându-le, găsim altceva! Or pe altcineva!
Hmmm...
Ce lumină blândă tremura, vibra lângă tine?! De unde venea?
La fermă
Doi vinderei deasupra sufletului meu! Tu șşi eu! Peisaj bacovian cu ploaie, ceaţă, vaci şi ciori. Porumbei desculţi ţopăie prin bălţile din care beau, ca şi oamenii, apă! Vrăbii de casă ude asemeni curcilor, ciugulesc firimituri lăsate de noi pe-o masă! De undeva de departe, din infinit se aude mugetul inimii mele... de bou...
îndrăgostit!
Krebsbach
E dimineaţă, e ora zorilor pe părăul racului, e târziu! Mă uit la tine, la frumuseţea ta care doarme şi încep să te de-scriu!
Păpici...
...simple: orez, năut, salată de roşii, linte, brânzeturi, ochiuri sărate şi pipărate, cafea, ceai. Desert: zmeurici, piersici din grădinici, baclavale, prăjiturici! Hai, lângă mine, aici!
Oblon luminos
...printre baghetele căruia se strecoară strecurate raze de toamnă dintr-o lanternă solară. Dragoste, sărutări musicale, lumânări parfumate, vin licoros. Fire de praf şi funigei dansează într-o galaxie de lapte şi lumină! O clipă divină! Aşa s-a născut COSMOSUL!


   Cariocă de toamnă

© yves hoza 25 Noiembrie 2020