Emblema clubului
Bun venit
Ornitolog
Cunoaşte şi protejează natura, dar învaţă-i şi pe alţii să o facă !
Prima pagina
Sucursală a Societăţii Ornitologice Române din ANIEŞ
Club afiliat Federaţiei Franceze a Cluburilor CPN
Oaau Scatiii pe net!


Yves Hoza
Yves Hoza

      Clubul ornitologic C.P.N. Scatiii şi-a făcut cuib în toamna anului 1990 cu material documentar... primit din partea clubului "PIC NOIR" din FOURMIES, Franţa (merci Agnes) şi a Federaţiei Naţionale a Cluburilor de Cunoaştere şi Protecţie a Naturii din Franţa.
      Din 14.09.1998 clubul devine sucursală S.O.R. şi participă consecvent la programele de studiu, observare şi monitorizare a păsărilor : "SINCRON", "BIRDWATCH", "Recensământul păsărilor acvatice", şi altele. Toate activităţile clubului, în multiple domenii naturaliste stau sub deviza CPN, adică CUNOAŞTEREA ŞI PROTEJAREA NATURII.
      A proteja înseamnă a iubi şi a iubi înseamnă a înţelege!

Clubul poate fi contactat la:

  • Adresa: Yves Hoza, Strada: Valea Anieşului, Nr. 387, Localitatea: Anieş, Cod: 427131, Judeţul: Bistriţa-Năsăud.
  • Telefon: 0263/377862
  • E-mail: yveshoza@yahoo.com

Pledoarie pentru ornitologie

      Ornitologia sau studiul şi observarea păsărilor - iată o ştiinţă şi o pasiune la îndemâna tuturor. Simplul orăşean care se opreşte pentru o clipă pentru a observa zborul acrobatic al piţigoiului sau mierla răscolind frunzele în căutarea hranei pentru odraslele flămânde, este deja un ornitolog în devenire. Omul de la ţară participă cotidian la micile spectacole ale naturii: codobatura care ciuguleşte în urma plugului, rândunelele ce cuibăresc în podul grajdului, gaiţa care înşfacă nucile de pe ramuri ori ciocârlia - alăuta soarelui înălţându-se deasupra cosaşului brobonit de sudoare, iată câteva bucurii simple pentru omul de rând, care şi el este fără să ştie, un ornitolog.
      Această minunată "pierdere de vreme" a devenit pentru mine o adevărată pasiune. A cunoaşte, a iubi, a proteja, iată trei lucruri inseparabile în slujba cărora trebuie puse numeroase cunoştinţe ştiinţifice şi mai ales dragostea pentru natură. A promova aceste calităţi este unul din ţelurile acestei pledoarii care sper să fie în acelaşi timp şi o invitaţie în a observa şi înţelege păsările. ... continuare »


      © CPN Scatiii 2007. Toate drepturile rezervate.     Site by Attila György      Hosting Provider: ROMARG.RO